Fravalg af sukker

I Rosenkilden lægger vi stor vægt på at børnene får en sund opfattelse omkring mad.

Vi arbejder derfor med at begrænse børnenes sukker indtag, så når børnene holder fødselsdag må der ikke medbringes slik, kage og is. Børnene må gerne medbringe boller der ikke er pyntet med slik eller lækker frugt som kan laves til stænger eller andet sjov.

Når huset holder fest eksempelvis Sant Hans, fastelavn o.s.v bliver der serveret saft der er lavet af rigtige råvarer.

Når børnene får godter fra julemanden eller i fastelavns tønden, er det af råvarer der ikke består af mængder farvestoffer.

Vuggestuens børn får ikke tilbudt godter da vores holdning er, at forældrene selv må tage den beslutning når deres barn skal introducere for de mindre sunde produkter, så de miste får til festligheder tilbudt kiks, fugt eller tørrede frugter.

Vores køkkendame arbejder udefra kost trianglen og forbereder alt fra grunden selv så vitaminer og smag bevares i maden.

Alle børn får dagligt nybagt brød som de selv kan være en del af og bage.

Vi vægter højt børnenes medvirken i madlavningen, da vi har en holdning at børns nysgerrighed overfor mad bliver større og de tør smage på forskellige sager hvis de i fællesskab får lov at påvirke hinanden.

I ferie perioden når solen varmer dejligt, kan en is altid være en dejlig smagsoplevelse, denne oplevelse giver vi også børnene, men for at holde styr på mængden af is oplevelser, er det Rosenkilden der køber is så derfor frabeder vi os is fra private hjem.

Vi forventer at børnenes madpakker lever op til vores kost politik og at børnene for næringsrigtig mad med som gør, at det kan klare dagen udfordringer.